Rozhlas u plotny - 20.3. (Risotto Milanem)

Rozhlas u plotny

Šéfkuchař David Anger nám připravil ještě jeden recept. Také na risotto. Tentokrát ale na pravé, milánské.

Risotto Milanem neboli Milánské rizoto

Suroviny pro 4 osoby:

350 g rýže
75 g másla
50 g parmezánu
2 morkové kosti
1 cibule
1 dl bílého vína
špetka šafránu
pepř
sůl

Postup:
Morkové kosti uvaříme, morek vyjmeme. Vývar procedíme. Na másle necháme zezlátnout jemně nasekanou cibuli, potom přidáme jemně rozsekaný morek, a za stálého míchání na mírném ohni přidáváme rýži. Jakmile se trošku opeče, zalijeme ji bílým vínem, potom vývarem. Necháme vařit tak dlouho, až rýže změkne a vývar se vstřebá. Je však lepší, když rýži neustále průběžně mícháme, to může trvat i půl hodiny. Nakonec přidáme čerstvě nastrouhaný parmezán, v případě nouze můžeme použít i český Gran Moravia. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku šafránu, který dá rizotu správnou barvu. Rizoto by mělo být krémové. Můžeme ho podávat samostatně nebo jako přílohu k masu.