Rozhlas u plotny - 20.1. (Raspberry caipi)
Roman Uhlíř je barmanem ve známém pražském hotelu. Nemohl si pro nás proto připravit nic jiného než chutný koktejl. Návod je jednoduchý a suroviny navíc dobře dostupné.
Raspberry caipi
Suroviny pro 1 osobu:
celá limetka
7 gr hnědého cukru
malinová marmeláda
4 cl vodky
15 cl brusinkového džusu (nemusí se použít, chceme-li mít silnější drink)
drcený led
čerstvé maliny, plátek limetky (ozdoba)
Postup:
Na 1/8 rozkrájíme limetu, vložíme do skla (cca o obsahu 3 dcl), ve kterém budeme drink připravovat. Přidáme marmeládu, hnědý cukr a důkladně rozmačkáme "drtítkem" na citrusové plody. Zasypeme drceným ledem a zalijeme vodkou. Důkladně promícháme, dolijeme brusinkový džus. Ozdobíme a podáváme.