Rozhlas u plotny - 19.1. (Minutkový guláš z kuřecího masa se sýrem)

Rozhlas u plotny

U rozhlasové plotny jsme hostili šéfredaktorku gastronomického časopisu, Leu Slámovou. Řeč byla o mase. Mezi nejznámější masové pokrmy patří bezesporu guláš. My jsme si ho připravili jako "minutku".

Minutkový guláš z kuřecích masa se sýrem

Suroviny pro 4 osoby:

800 g kuřecího masa bez kosti a kůže
60 g oleje
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
trocha mleté pálivé papriky
mletý pepř
sůl
60 g kečupu
100 g strouhaného eidamu
kostka masoxu
100 g sterilovaného hrášku bez nálevu

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na tuku. Do zlatavé cibulky přidáme nakrájené maso a zapáčíme oběma paprikami. Maso s paprikami dusíme pod pokličkou asi pět minut. Pak odklopíme, přidáme sůl, pepř, kečup a podle potřeby vodu, ve které jsme rozmíchali masoxovou kostku. Nakonec přidáme hrášek, promícháme a provaříme.
Před podáváním ozdobíme guláš strouhaným sýrem a zdobíme podle fantazie. Nejlépe chutná s dušenou rýží nebo bílým pečivem.