Rozhlas u plotny - 17.2. (Saltimbocca alla romana s gratinovanými bramborami)
Jana Hájková je majitelkou tří pražských restaurací. Jejich hlavním produktem je italská pizza. Tu jsme si s ní kupodivu neuvařili. Nabídla nám totiž lákavější recept.
Saltimbocca alla romana s gratinovanými bramborami
Suroviny pro 4 osoby:
600 g telecí kýty
120 g parmské šunky
8 lístků šalvěje
1 dl bílého vína
15 g másla
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce mouky
sůl
pepř
Postup:
Telecí maso nakrájíme na 8 kousků po 75 g, naklepeme, osolíme, opepříme, na každý plátek položíme 1 lístek šalvěje a přiložíme plátek parmské šunky. Spíchneme párátkem a lehce poprášíme z obou stran hladkou moukou. Krátce orestujeme na másle s olivovým olejem tak, aby maso zůstalo jemné a šťavnaté. Maso vyndáme z pánve, výpek zalijeme bílým vínem a povaříme. Šťávou přeléváme 2 kousky masa na porci a podáváme s gratinovanými bramborami nebo polentou.