Rozhlas u plotny - 16.3. (Zapečené těstoviny)

Rozhlas u plotny

Lea Slámová je již tradičním hostem u "rozhlasové plotny". Protože jsem se bavili o zapékaných pokrmech, jejichž obliba stoupá, připravila si pro nás jeden takový recept. Je od čtenářky kulinářského časopisu, Evy Mikyskové z Třebíče.

Zapečené těstoviny

Suroviny pro 4 osoby:

1 balíček těstovin (např. kolínka nebo vrtule)
hrst sušených hříbků
půlka středního květáku
balíček sojového granulátu
polovina většího pórku
sůl
olej
koření podle chuti - používáme bazalku a koření na pizzu
sojové mléko v prášku - asi 4 lžíce

Postup:
Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na oleji na pánvi osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sojový granulát (který jsme zalili vroucí vodou, posolili a nechali asi dvacet minut stát, potom jsme vodu slili), 4 lžíce sojového mléka - prášku. Vše dobře promícháme a v rozpálené troubě zapečeme "dozlatova". Po upečení jíme s kyselou okurkou a čerstvou zeleninou.
Tento pokrm je výborný a přitom laciný a snadný na přípravu. Zeleninu a ostatní příměsi k těstovinám můžeme různě kombinovat podle možností.