Rozhlas u plotny - 15.12. (Čokoládovo - mandlové pusinky)
Předvánoční pečení je někdy spojeno s přebytkem vaječných bílků. Pro ty, kteří nevědí, jak s nimi vynaložit, si šéfredaktorka Lea Slámová připravila ideální recept. Pusinky s čokoládou a mandlemi jsou nejen velice chutné, ale také lehké, což je "plus", který přivítá nejeden milovník vánočního cukroví.
Čokoládovo - mandlové pusinky
Suroviny:
Těsto:
3 bílky
250 g prosátého moučkového cukru
300 g mletých mandlí
50 g nastrouhané čokolády na vaření
50 g prosátého kakaa
cukr na posypání
Ozdoba:
150 g čokolády na vaření
trochu másla
Postup:
Těsto:
Bílky ušleháme na hustý sníh a postupně přidáváme moučkový cukr, mleté mandle, nastrouhanou čokoládu na vaření a proseté kakao. Těsto naplníme do sáčku s vroubkovaným "zdobítkem" a na plech pokrytý "pečícím" papírem stříkáme pusinky. Slabě je posypeme cukrem. Plech jsme vsuneme do trouby předehřáté na 200 - 225°C. Pečeme asi 10 minut.
Ozdoba:
Čokoládu rozkrájíme na malé kousky s trochou másla a rozpustíme ve vodní lázni. Pusinky v ní z poloviny namočíme a necháme zaschnout.