Rozhlas u plotny - 14.5. (Risotto)

Rozhlas u plotny

Pavel Maurer o jídle především píše a patří k respektovaným kritiků a hodnotitelům restaurací. Založil také ročenku, ve které nezávislí kritici hodnotí restaurace. Není však jenom teoretik, ale také rád vaří, třeba rizoto.

Risotto

Suroviny pro 4 osoby:

bílá cibulka
olivový olej
hrnek rýže
bílé víno
1 l vývaru (zeleninový, kuřecí, rybí)
parmezán
sůl
pepř

Postup:
Nadrobno nakrájenou bílou cibulku orestujeme ve větším hrnci na olivovém oleji. Vsypeme větší hrnek kulaté, nejlépe italské, rýže. Lehce opražíme, zalijeme sklenkou bílého vína. Hned jak se odpaří, tak znovu podlijeme 4 - 5x vývarem. Uvařenou, lehce šlemovitou rýži, posypeme nastrouhaným parmezánem. Dle chuti osolíme a opepříme.