Rozhlas u plotny - 14.4. (Tagliatelli nero s hovězí svíčkovou a hříbky)

Rozhlas u plotny

Karel Dušek vládne v kuchyni jedné pražské restaurace. Nedávno úspěšně absolvoval kurz přípravy tradiční české ryby. Rád vaří lehčí jídla, ke kterým se v tomto ročním období výborně hodí růžová vína.

Tagliatelli nero s hovězí svíčkovou a hříbky

Suroviny pro 4 osoby:

160 g hovězí svíčkové
80 g parmské šunky
160 g hřibů
cca 20 g feferonek
3 stroužky česneku
0,05 litru octa balsamico
80 g parmezánu
0,04 l olivového oleje
80 - 100 g másla
600 g čerstvých těstovin
fresh pepř
sůl

Postup:
Na rozpálený olej dáme nudličky svíčkové a šunky, plátky česneku, na proužky nakrájenou feferonku bez semínek a kostky hub. Lehce osolíme. Vše zprudka orestujeme, poté zastříkneme octem a necháme ho (ocet) odpařit. Směs posypeme trochou (1/3) strouhaného parmazánu a zalijeme vodou, ve které se nám vaří těstoviny (0,08 l). Zahustíme máslem pokojové teploty tak, aby byl sos příjemně krémový. Pepřem a solí doladíme konečnou chuť pokrmu. Uvařené těstoviny prohodíme s připravenou směsí a jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.