Rozhlas u plotny - 13.5. (Vídeňský Tafelspitz)

Rozhlas u plotny

Uvařili jsme si vyhlášený a tradiční pokrm, který pochází z Vídně. Je to hovězí špička vařená v zeleninovém vývaru s bramborem a zeleninou.

Vídeňský Tafelspitz

Postup:

500 g morkových kostí
1 1/2 kg zadního hovězího z kýty
1 cibule
1 lžička oleje
1 celer
2 mrkve
1 pórek
2 petržele
1 bobkový list
10 celých černých pepřů
sůl
pažitka
petrželka

Postup:
Kosti umyjeme a vaříme v osolené vodě. Přidáme maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažíme ji na oleji a přidáme k masu. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a s čerstvou petrželkou, bobkovým listem a pepřem přidáme k masu a vaříme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky.
Podáváme v hlubokých talířích, posypeme pažitkou. Jako přílohu volíme vařené brambory a jablečný křen.