Rozhlas u plotny - 12.5. (Avokádové tousty)
Bio potraviny se stávají stále oblíbenější. Lidem záleží na jejich zdraví a na tom, čím se stravují. S nápaditím "bio" receptem nás proto potěšila Iva Buriánková, která se prodejem těchto produktů zabývá.
Avokádové tousty
Suroviny pro 4 osoby:
4 ks bio avokáda
250 g bio cherry rajčat
červenou cibuli nebo lahůdkovou cibulku
česnek nebo česnekovou kořenící směs
Postup:
Zralé avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a vydlabeme dužinu. Červenou cibuli nakrájíme "najemno" a s česnekem přidáme k avokádu. Vše vyšleháme do jemné konzistence. Takto připravenou směs můžeme použít jako skvělou pomazánku na tousty. Doporučujeme čerstvě pečený bio toustový chléb.
Upravené avokádo můžeme dále smíchat s rozkrájenými cherry rajčátky a použít jako předkrm či salát.
Tip:
Avokádovou pomazánku můžete zjemnit přidáním bio zakysané smetany nebo avokádového oleje.