Rozhlas u plotny - 12.3. (Hovězí steak ve slaninovém kabátku)
Daniel Rajnoch pochází ze starého hospodského rodu. Zůstal rodinné tradici věrný, jenom vyměnil rodné Beskydy za Prahu. Je duší oblíbeného pražského podniku. Právě nyní zde připravují razantní změny v kuchyni.
Hovězí steak ve slaninovém kabátku
Suroviny pro 4 osoby:
4 x 200 g bifteku z hovězí svíčkové
8 silnějších plátků z anglické slaniny
2 lžíce másla
sůl
pepř
olej na restování
snítka tymiánu
Postup:
Bifteky omotáme ze strany slaninou a utáhneme nití. Maso osolíme a hojně posypeme drceným pepřem. Maso vložíme na pánev s rozpáleným olejem, opečeme z jedné strany a potom z druhé do světle hněda. Při otočení položíme na maso kousek másla a na pánev větvičku tymiánu. Pánev dáme do trouby vyhřáté na 190°C a cca 5 - 8 minut dopékáme. Po vytažení z trouby necháme maso 5 minut "vydýchat". Odstraníme nit a podáváme s hříbkovou omáčkou.