Rozhlas u plotny - 12.3. (Hovězí steak ve slaninovém kabátku)

Rozhlas u plotny

Daniel Rajnoch pochází ze starého hospodského rodu. Zůstal rodinné tradici věrný, jenom vyměnil rodné Beskydy za Prahu. Je duší oblíbeného pražského podniku. Právě nyní zde připravují razantní změny v kuchyni.

Hovězí steak ve slaninovém kabátku

Suroviny pro 4 osoby:

4 x 200 g bifteku z hovězí svíčkové
8 silnějších plátků z anglické slaniny
2 lžíce másla
sůl
pepř
olej na restování
snítka tymiánu

Postup:
Bifteky omotáme ze strany slaninou a utáhneme nití. Maso osolíme a hojně posypeme drceným pepřem. Maso vložíme na pánev s rozpáleným olejem, opečeme z jedné strany a potom z druhé do světle hněda. Při otočení položíme na maso kousek másla a na pánev větvičku tymiánu. Pánev dáme do trouby vyhřáté na 190°C a cca 5 - 8 minut dopékáme. Po vytažení z trouby necháme maso 5 minut "vydýchat". Odstraníme nit a podáváme s hříbkovou omáčkou.