Rozhlas u plotny - 11.2. (Quindao)

Rozhlas u plotny

Martin Matys je šéfkuchařem pražské restaurace. Náš host dovede nejenom skvěle připravit, ale také studoval exotickou brazilskou kuchyni, a to přímo "na místě". Jeden z nejtypičtějších brazilských dezertů proto připravil i nám.

Quindao

Suroviny:

8 ks vaječných žloutků
300 g krupicového cukru
200 g kokosového mléka
100 g čerstvého kokosu

Suroviny na omáčku:
200 g čerstvého manga
1 dcl mangového džusu

Postup:
Nastrouháme čerstvý kokos, který smícháme s kokosovým mlékem. Vaječné žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, kam přidáme již připravenou směs kokosu s kokosovým mlékem. Vše dobře promícháme a připravíme si zapékací misky (průměr asi 10 cm), které důkladně vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem. Do těchto forem vylijeme promíchanou směs a pečeme ve vodní lázni, kde voda v hlubokém pekáčku musí dosahovat stejné hladiny jako hladina quindaa. Pečeme zvolna 40 minut tak, aby teplota vody nedosáhla bodu varu. Po upečení vyndáme z vodní lázně, necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formy. Dále si připravíme omáčku, kdy očištěné mango nakrájíme na kostičky a rozmixujeme s dávkou džusu. Servírujeme tak, že na talíř rozlijeme malé množství omáčky, do které vložíme vychlazené quindao.