Rozhlas u plotny - 1.10. (Šampaňská omáčka)
Náš dnešní host Radim Bobek je uznávaným znalcem šumivých vín. Přinesl nám i recept k příprave vynikající Šampaňské omáčky.
Šampaňská omáčka
Suroviny pro 4 osoby:
cca 1 litr rybího vývaru, který připravíme z kostí a kořenové
zeleniny,
cibule,
1 dcl bílého vína,
nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
Postup:
Suroviny necháme provařit (ne déle než 30 minut) aby chuť nezhořkla. Poté vývar procedíme a přidáme 2 dcl smetany. Opět vaříme a "redukujeme" až omáčka začne houstnout. Odstavíme z ohně a přidáme trochu másla a 2 dcl šampaňského
vína (až omáčka napění). Můžeme ještě trochu našlehat a podáváme.