Rozhlas u plotny - 10.6. (Kuře Kung-pao)

Rozhlas u plotny

Vladimír Suchý je kuchař, který kdysi působil několik let v legendární pražské restauraci zaměřené na čínskou kuchyni. Nyní vaří ve své vlastní restauraci v Hostivicích. Připravil si pro nás recept, který zde podávají.

Kuře Kung-pao

Suroviny pro 4 osoby:

400 g vykostěného kuřecího masa
50 g loupaných nesolených arašídů nebo pražených mandlí
1 vejce
sypaný škrob
2 chilli papričky
vepřové sádlo

Suroviny (zálivka):
2 polévkové lžíce omáčky
1 polévková lžíce vína na vaření
špetka cukr
sůl
glutaman
2 polévkové lžíce vývaru
trocha máčeného škrobu na zahuštění

Postup:
Vykostěné kuře nasekáme na kostky, smísíme s vejcem a sypaným škrobem a dobře promícháme. S blanšírujeme ve větším množství sádla a poté slijeme. Přidáme arašídy, chilli papričky, zálivku. Zahustíme a promícháme.