Rozhlas u plotny - 10.12. (Plněný liběchovský pstruh)

Rozhlas u plotny

Jaromír Tůma je novinář a viceprezident České asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu. Sám ovšem tvrdí, že nevaří. Doma má ale skvělou kuchařku, kterou je jeho manželka. Recept proto není od nikoho jiného než od ní samotné. Pstruh zakoupený v proslulém rybářství na Mělnicku je jedním z nejoblíbenějších jídel vyhlášeného labužníka.

Plněný liběchovský pstruh

Suroviny pro 4 osoby:

4 pstruzi
2 lžíce citronové šťávy
hrst pažitky
hrst petrželky
vegeta
pepř
sůl

Postup:
Vykuchané pstruhy omyjte a osušte. Prázdné břicho ryby osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou a vyplňte nadrobno nasekanými bylinkami ze zahrádky, pažitkou a petrželí. Přimáčknutím vraťte pstruhovi původní tvar, posypte ho na povrchu vegetou a zabalte do alobalové folie. Potom pstruha buďto grilujte nebo pečte v troubě. Jako přílohu podávejte vařené brambory, zapíjejte suchým bílým vínem, nejlépe mělnické provenience.