Rozhlas u plotny - 10.10. (Husí játra v sádle)

Rozhlas u plotny

Náš dnešní host se sympatickým příjmením Vladimír Bašta mimo to, že umí dobře vařit jídla umí skvěle vařit i náš národní nápoj pivo. V poslední době získávají stále větší popularitu mini a mikro pivovary. Jeden z nich provozuje ve své slavné pražské restauraci i dnešní host.

Husí játra v sádle
Suroviny:

husí játra
mléko,
husí sádlo,
vepřové sádlo,
čerstvý chléb,
cibule,

Postup:
Husí játra nakrájíme na větší kostky a namočíme do mléka (nejlépe přes noc), omyjeme a osušíme a vložíme do sádla - 2/3 husí a 1/3 vepřové kvůli ztuhnutí - rozpáleného na 100 stupňů a pečeme půl hodiny. Necháme za občasného míchání vychladnout, dáme do sklenic a podáváme s měkkým chlebem a cibulkou.