Recept na dlouhověkost? Cvičte, radí výživová poradkyně britské královské rodiny Gabriela Peacock

28. listopad 2023

S úspěchem vede svou nutriční londýnskou praxi a šije na míru výživové programy lidem, kteří nemají moc času, ale chtějí se o sebe starat. Včetně slavných osobností a členů britské královské rodiny. V kolika letech vstoupila do modelingového světa? Na jaké úrovni je teď osvěta ohledně zdravého životního stylu? Proč jsou lidi zmatení různými dietami? Jaký je její názor na přerušovaný půst? Co je čtyři ku třem a co magický den? A je dobré počítání kalorií?

Jak déle žít a cítit se skvěle. To je titul knihy Gabriely Peacock, která se zabývá dlouhověkostí a návody na to, jak ji ovlivnit. „Když uvedete tělo do krátkého kontrolovaného stresu, stává se odolnější. To se stává při půstu, ale také při ledové sprše či horké sauně. Tento krátkodobý stres dělá tělo silnější a odolnější,“ vysvětluje.

Gabriela Peacock

Velmi důležité je cvičení. „Pro dlouhověkost je to jedna z nejdůležitějších věcí, protože způsobuje zmíněný krátkodobý stres. Choďte do schodů, vystupte z metra o dvě stanice dřív a dojděte pěšky, běžte venčit psa, jezděte na kole. Je důležité se hýbat,“ radí Gabriela Peacock.

Odhaduje, že 99 % klientů za ní přichází proto, že chtějí být štíhlí. „Ještě před několika lety byl trend štíhlosti přehnaný. Teď jde o to, abychom byli v dobré kondici. Moc tuku není pro tělo zdravé. A tomu pomáhá právě cvičení,“ uzavírá bývalá vyhledávaná modelka Gabriela Peacock v Blízkých setkáních.

Gabriela Peacock
autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související