Petr Ostrouchov produkoval už třetí CD Vladimíra Mišíka. „Spolupráce s ním je pro mě nejzásadnější“

22. říjen 2024

Je producentem posledních tří desek Vladimíra Mišíka. Včetně té poslední Vteřiny, měsíce a roky. „Neřekli jsme si, čím se budou lišit. Dělali jsme je, jak jsme chtěli.“ Kdy a jak začal s hudbou? Je Michael Žantovský dobrý textař? Ke kterým filmům složil hudbu? Jak moc je v českých písničkách důležitý text? Dělá rád písničky tzv. na tělo?

„Všechna tři alba mám rád a pro mě na tom bylo nejzásadnější, že jsem mohl spolupracovat s Vláďou Mišíkem.“ K jejich prvnímu setkání došlo při organizaci jednoho slavnostního večera k předávání cen Český lev. „Byl jsem pověřen hudební složkou a jedním z mých nápadů bylo, že by tam mohl Vladimír zazpívat spolu se svým synem Adamem Variaci na renesanční téma,“ vzpomíná Petr Ostrouchov.

Petr Ostrouchov

Nabídka na spolupráci přišla vzápětí. „Vláďa mi zavolal, jestli bych se nechtěl chopit produkce desky, o které tenkrát tvrdil, že bude jeho poslední. Dnes víme, jak se mýlil,“ usmívá se producent.

Písničky z alba Vteřiny, měsíce a roky má prý rád všechny. „Při jednom rozhovoru jsem se nicméně nechal dotlačit k tomu, abych píseň Vteřiny, měsíce a roky označil jako svoji nejoblíbenější. Nakonec jsme podle ní album i nazvali. Poslouchám ji často a myslím, že téma vzpomínání a plynoucího času s Vláďou hezky rezonuje,“ uzavírá Petr Ostrouchov.  

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.