Jsme první generace, která se s drogami setkává v opravdu mladém věku, myslí si herec Adam Mišík

24. říjen 2022

„Domnívat se dnes, že se mladý člověk s drogami nesetká, je nereálné. Drogy tady jsou od 90. let,“ dělí se o své názory herec a hudebník v Blízkých setkáních. Co znamená slangový výraz Banger? Jak byl film přijatý v Koreji, odkud se herec právě vrátil? Má nějakou zajímavou historku z natáčení? Co chce svět od mladých lidí? Můžou být drogy pro někoho únikem? Odkud přichází pocit prázdnoty?

„My jsme první generace, která se s nimi setkává v opravdu mladém věku. Film o tom mluví v syrové podobě, a proto si myslím, že je důležitý. Když si s nimi člověk začne zahrávat, následky můžou být fatální. Viděl jsem to i ve svém okolí a znal lidi, kteří dnes nejsou naživu,“ vypráví Adam Mišík.

Ve filmu Banger je rap osou, kolem které se točí příběh mladého drogového dealera. „Rap je dnes u mladých lidí dominantní hudební žánr. Spojuje generaci v mnoha rovinách,“ myslí si hudebník a herec.

Film se točil na mobil, což kladlo jiné nároky na herce. „Je to minimalistické hraní, které současně dodává na uvěřitelnosti. Já to mám rád. Chci, aby energie postavy byla jasně zakořeněná. Fakt, že je to točené v blízkých záběrech, dodává snímku atmosféru,“ uzavírá Adam Mišík.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související