Otevřené domácí ravioli s hřiby a omáčkou z másla
Ozdobte rukolou a parmazánovými hoblinam.
Ingredience na ravioli:
150 g těsta na těstoviny
600 g hříbků nakrájených na plátky
3 šalotky
3 lžíce másla
čerstvý tymián
olivový olej
sůl
pepř
Ingredience na omáčku:
pažitka
šalotka
sojová omáčka
máslo
Příprava:
1. Vypracujete těsto na těstoviny na tloušťku 1 mm a nakrájíte čtverce o velikosti asi 12 x 12cm.
2. V kastrolu při střední teplotě osmažíte na másle šalotku. Přidejte hřiby, česnek, tymián, olivový olej, pepř a sůl a nechte dusit 8 minut.
3. Zvlášť si připravte jednoduchou omáčku smícháním při mírné teplotě sojové omáčky, šalotky, pažitky a přepuštěným máslem.
4. Plátky těstovin vložte do vroucí osolené vody a vařte, aby byly al dente, tedy na skus. U čerstvých těstovin je to zhruba 2 minuty.
5. Uvařené plátky těstoviny položte na talíř, na střed dejte dostatečné množství náplně. Potom zakryjte druhým čtvercem těstoviny, jehož jeden roh přehněte trochu zpět (jako přikrývku u postele), tak, aby náplň byla částečně viditelná.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.