Otevřené domácí ravioli s hřiby a omáčkou z másla

18. listopad 2016

Ozdobte rukolou a parmazánovými hoblinam.

Ingredience na ravioli:

150 g těsta na těstoviny
600 g hříbků nakrájených na plátky
3 šalotky
3 lžíce másla
čerstvý tymián
olivový olej
sůl
pepř

Ingredience na omáčku:

pažitka
šalotka
sojová omáčka
máslo

Příprava:

1. Vypracujete těsto na těstoviny na tloušťku 1 mm a nakrájíte čtverce o velikosti asi 12 x 12cm.

2. V kastrolu při střední teplotě osmažíte na másle šalotku. Přidejte hřiby, česnek, tymián, olivový olej, pepř a sůl a nechte dusit 8 minut.

3. Zvlášť si připravte jednoduchou omáčku smícháním při mírné teplotě sojové omáčky, šalotky, pažitky a přepuštěným máslem.

4. Plátky těstovin vložte do vroucí osolené vody a vařte, aby byly al dente, tedy na skus. U čerstvých těstovin je to zhruba 2 minuty.

5. Uvařené plátky těstoviny položte na talíř, na střed dejte dostatečné množství náplně. Potom zakryjte druhým čtvercem těstoviny, jehož jeden roh přehněte trochu zpět (jako přikrývku u postele), tak, aby náplň byla částečně viditelná.

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.