O radosti z jídla i ze života: Výživa seniorů. Jaké problémy nejčastěji řeší? Jak na časté nechutenství?
Je něco, v čem se strava seniorů zásadně liší od tzv. zdravého jídelníčku? Jak řešit častý špatný pitný režim? Je pro seniorky a seniory vhodná typická česká kuchyně, na kterou bývají zvyklí? Je pro ně něco vyloženě nevhodné? Je vyvážená strava v nemocnicích či zařízeních s pečovatelskou službou? Jak seniorovi zpestřit jídelníček? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Zpracované potraviny. Čím nahradit oblíbené chipsy?
Co jsou zpracované a ultra-zpracované potraviny? Máme se jim vyhýbat? Má jejich konzumace souvislost s obezitou? Tereza Bebarová se ptá terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Lze cukr z jídelníčku vyřadit úplně? Je přírodní cukr v potravinách lepší, než ten přidaný? Kolik cukru můžeme zkonzumovat? Jak jsou na tom sirupy? A co čekankový sirup?
-
O radosti z jídla i ze života: Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jsou všechny druhy stejné? Jak zajistit v jídelníčku její dostatek? Které přílohy jí obsahují nejvíc? Hodí se celozrnné výrobky i pro děti? Lze to s vlákninou přehnat?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka