O radosti z jídla i ze života: Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jsou všechny druhy vlákniny stejné? Jak zajistit v jídelníčku její dostatek? Které přílohy jí obsahují nejvíc? Lze to s vlákninou přehnat? Hodí se celozrnné výrobky i pro děti? Jak může vypadat doporučené množství ovoce a zeleniny? Jak pracovat s celozrnnou moukou? Jak jsou na tom instantní kaše a jakým způsobem do jídelníčku zařadit dostatek luštěnin? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Sacharidy. Jak pracovat s chutí na sladké?
Jaké jsou vhodné zdroje? Je nějaká denní doba, kdy je lepší se jich vyvarovat? Jak pracovat s chutí na sladké? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?
V čem jsou pro nás důležité? Kde je najdeme? Co se stane, když jich máme nedostatek? Pomáhají při hubnutí? Na co si dát pozor u sýrů? Co dělat, když mi nechutná maso?
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Potřebujeme v jídelníčku tuky? Které bychom měli konzumovat a kterým se raději vyhnout? Spotřebujeme jich dnes víc? Je kalorická hodnota tuků nejvyšší ze všech živin?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.