O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Je pravda, že light výrobky jsou horší a méně zdravé?
Jsou mléčné výrobky nutnou součástí jídelníčku? V jaké podobě je zapojit? Jaké živiny obsahují? Co když někomu mléčné výrobky nedělají dobře? Na co si dát pozor při jejich výběru? Existuje alergie na mléko? Je pravda, že mléko zahleňuje? Obsahuje pasterované mléko ještě nějaké živiny? Nejsou v mléku konzervanty? Jaké jsou nejčastější mýty kolem mléčných výrobků? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?
V čem jsou pro nás důležité? Kde je najdeme? Co se stane, když jich máme nedostatek? Pomáhají při hubnutí? Na co si dát pozor u sýrů? Co dělat, když mi nechutná maso?
-
O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?
Jaké jsou druhy pečiva? Je to bezlepkové vhodnější? Jak poznat celozrnné pečivo od toho obarveného? Je bílý rohlík takové zlo? Tereza Bebarová se ptá Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jsou všechny druhy stejné? Jak zajistit v jídelníčku její dostatek? Které přílohy jí obsahují nejvíc? Hodí se celozrnné výrobky i pro děti? Lze to s vlákninou přehnat?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka