Nová, ještě nevydaná deska Petra Jandy, Depeche Mode, Václav Neckář... Poslechněte si speciální praskavé Vinylové ráno Dalibora Gondíka

1. duben 2022, aktualizováno

Buďte první, kdo uslyší novou desku Petra Jandy! Husarský kousek se podařil Ranní Dvojce. Novou desku Petra Jandy, která oficiálně vyjde až za tři týdny, se podařilo získat rovnou z Gramofonových závodů ze středočeských Loděnic. A Ranní Dvojka ji využila ke svému speciálnímu vysílání „Vinylového rána“, během kterého hrál Dalibor Gondík většinu písní právě z gramodesek. Poslechněte si originální „praskavý“ zvuk Depeche Mode, Václava Neckáře a dalších.

Nové LP Asi se mi nebude chtít ještě nemá ani jeho autor Petr Janda, a dokonce ani jeho vydavatel Supraphon. První a zatím jediný výlisek na světě přivezl kurýr „ještě teplý“ přímo z výroby do Českého rozhlasu.

Dvojka gramofonovou desku využila ke svému speciálnímu vysílání „Vinylového rána“, kdy Dalibor Gondík zahrál většinu písní právě z gramofonových desek. Své nadšení z tohoto nápadu sdíleli Lucie Bílá, Richard Krajčo, Michal Malátný nebo sourozenci Neckářovi.

  

autoři: Dalibor Gondík , Regina Květoňová , Eliška Švepešová , Julie Kalodová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.