Rozhlas u plotny - 25.6. (Thajské červené krevetové kari)
Dnešní kuchař Tomáš Stehlík je odborníkem na asijskou kuchyni. Přinesl nám i recept.
Červené kari
Suroviny pro 4 osoby:
- Kokosová smetana 3ks
- Čevená thai kari pasta 31,5g
- Nasekaná šalotka 17,5g
- Citronová tráva 1ks
- Palmový cukr 70g
- Rybí omáčka 5cl
- Limetové listy 3ks
- Limetková šťáva z 1/2 limety
Postup:
Orestujeme šalotku, kari pastu a citrónovou trávu, přidáme kokosovou smetanu, limetové listy, palmový cukr a limetový juice ze dvou limetek, pomalu prováříme 35 minut, dohustíme solamylem a přidáme rybí omáčku, nevaříme.
Uvaříme ve vodě 15 krevet do polosyrova.Po té dáme do omáčky a dovaříme.Ppodáváme v půlce kokosu s rýží ochucenou citronovou trávou.Navrch kokosového ořechu s rýžé naskládáme krevety s troche omáčky.Celé posypeme smaženou šalotkou a julienem z pažitky. Podáváme na talíři s plátkem banánového listu, kouskem citronové trávy, půlkou thajské papričky a mističkou omáčky.