Rozhlas u plotny - 25.9. (Phad Thai Goong Sod - Restované rýžové nudle s krevetami)

Rozhlas u plotny

Týden thajské kuchyně se právě nyní odehrává v jednom známém pražském hotelu. Jeho manažerka, Markéta Šebková, nám ku příležitosti této události prozradila recept na chutný exotický pokrm.

Phad Thai Goong Sod - Restované rýžové nudle s krevetami

Suroviny pro 4 osoby:
500 g rýžových nudlí
12-16 ks středně velkých krevet
4 vejce
200 g tofu
2 lžíce drcených burských ořechů
3 stroužky česneku
čtvrt menší červené chili papriky
100 g sojových klíčků
100 g jarní cibulky
půl lžíce cukru
3 lžíce ústřicové omáčky
250 g rostlinného oleje

Postup:
Olej rozdělte na tři díly, nudle namočte na 15 minut do horké vody, krevety oloupejte a překrájejte na polovinu. Tofu nakrájejte na větší kostky, česnek jemně nasekejte, chilli papriku nakrájejte na nudličky, cibulku na malé kousky. Na pánvi (nejvhodnější je wok) rozehřejte třetinu oleje, přidejte česnek, chilli, krevety a orestujte. Přidejte nudle, zlehka opečte a odložte stranou. Na druhé třetině oleje smažte asi 2 - 3 minuty tofu. Poté přidejte nudle, ústřicovou omáčku a cukr. Opět odložte stranou. Na zbývajícím oleji nechte srazit rozšlehaná vejce, přidejte nudle, jarní cibulku, sojové klíčky a burské oříšky. Promíchejte. Při podávání můžete ozdobit jarní cibulkou a částí sojových klíčků.