Na otázku, co netradičního na vánoční tabuli, odpovídám: „Ježišmarjá a proč?!“ přiznává Roman Vaněk

21. prosinec 2021

„Kvůli bramborovému salátu u nás každý rok dojde k fenomenální hádce s mojí ženou,“ směje se odborník na gastronomii v Blízkých setkáních. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Pár lidí určitě naštvu. Ale když se mě lidé ptají na netradiční vánoční recept, tak vlastně nechápu proč,“ tvrdí odborník Roman Vaněk.

„Samozřejmě, že nemám právo nikomu radit, co má o Vánocích jíst. Ale u nás doma bude vždy smažený kapr a bramborový salát. Ten pochopitelně děláme nejlepší,“ říká s nadsázkou. „Každý rok kvůli němu dojde k fenomenální hádce s mojí ženou.“

Celer v bramborovém salátu

„Bramborový salát musí být chuťově vyvážený. Ale množství celeru je u nás vždy kámen úrazu. Já bych dal samozřejmě mnohem víc, než si žena přeje. Ale přece se kvůli tomu nebudu rozvádět,“ směje se Roman Vaněk.

Co jsou kuchařské miniatury? Jak ho napadlo dělat likéry? A jak se fotí kuchařská kniha?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související