Na otázku, co netradičního na vánoční tabuli, odpovídám: „Ježišmarjá a proč?!“ přiznává Roman Vaněk
„Kvůli bramborovému salátu u nás každý rok dojde k fenomenální hádce s mojí ženou,“ směje se odborník na gastronomii v Blízkých setkáních. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.
„Pár lidí určitě naštvu. Ale když se mě lidé ptají na netradiční vánoční recept, tak vlastně nechápu proč,“ tvrdí odborník Roman Vaněk.
„Samozřejmě, že nemám právo nikomu radit, co má o Vánocích jíst. Ale u nás doma bude vždy smažený kapr a bramborový salát. Ten pochopitelně děláme nejlepší,“ říká s nadsázkou. „Každý rok kvůli němu dojde k fenomenální hádce s mojí ženou.“
Celer v bramborovém salátu
„Bramborový salát musí být chuťově vyvážený. Ale množství celeru je u nás vždy kámen úrazu. Já bych dal samozřejmě mnohem víc, než si žena přeje. Ale přece se kvůli tomu nebudu rozvádět,“ směje se Roman Vaněk.
Co jsou kuchařské miniatury? Jak ho napadlo dělat likéry? A jak se fotí kuchařská kniha?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.