Na svého dvouletého syna jsem pyšný. Jednou z něj bude kuchař, tvrdí šéfkuchař Ondřej Slanina
Má dva syny a mladší Honzík s ním vaří už teď. „Mám z toho obrovskou radost,“ přiznává host Terezy Kostkové v Blízkých setkáních.
„Já jsem začal vařit až v šesti letech. Honzík se do toho hrne už teď. Ke všemu čichá, kouká do hrnců a všechno ochutnává. Před Vánoci jsme spolu vařili rybí polévku. Byl úplně nadšený, na videu pak popisoval co jsme do ní všechno dávali,“ vypráví Ondřej Slanina. „Na to, že jsou mu dva roky, je opravdu dobrý. Jestli bude někdo kuchař, tak to bude Honzík,“ konstatuje.
Každý je jiný
Starší syn Ondra je prý úplně jiný. „Ondra radši skočí z okna, než aby dobrovolně snědl ovoce a zeleninu,“ směje se šéfkuchař Slanina. „Jednou jsem připravoval tresku a zbylo mi těstíčko. Obalil jsem v něm mrkev a dal synovi. Snědl jí, protože myslel, že jí tresku. Když zjistil, že to byla mrkev, byl úplně vyděšený,“ vypráví se smíchem šéfkuchař. „Je hrozně vybíravý, ale jednou se to musí zlomit,“ věří host Dvojky.
Co je důležité při vaření? Jak se mu daří v době, kdy musí být restaurace zavřené? A jaké recepty použil do knihy Adéla ještě nevečeřela?
Související
-
Knedlík ke svíčkové uvařte do hezké velké koule, doporučuje prezident Asociace kuchařů a cukrářů
Dobrá restaurace se prý pozná podle toho, jakou dělá svíčkovou omáčku. Aleš Cibulka se na to zeptal prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů Miroslava Kubce.
-
Jak na správný hovězí vývar? Radí michelinský kuchař Roman Paulus
V Blízkých setkáních se Paulus svěřil, na co má zrovna chuť. Moderátorce Adéle Gondíkové tak poradil, jak na dobrý hovězí vývar.
-
Host: Martin Škoda, kuchař, nejmladší autor mezinárodně oceňovaných kuchařek
Moderuje Vasil Fridrich.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.