Na svého dvouletého syna jsem pyšný. Jednou z něj bude kuchař, tvrdí šéfkuchař Ondřej Slanina

15. leden 2021

Má dva syny a mladší Honzík s ním vaří už teď. „Mám z toho obrovskou radost,“ přiznává host Terezy Kostkové v Blízkých setkáních.

„Já jsem začal vařit až v šesti letech. Honzík se do toho hrne už teď. Ke všemu čichá, kouká do hrnců a všechno ochutnává. Před Vánoci jsme spolu vařili rybí polévku. Byl úplně nadšený, na videu pak popisoval co jsme do ní všechno dávali,“ vypráví Ondřej Slanina. „Na to, že jsou mu dva roky, je opravdu dobrý. Jestli bude někdo kuchař, tak to bude Honzík,“ konstatuje.

Každý je jiný

Starší syn Ondra je prý úplně jiný. „Ondra radši skočí z okna, než aby dobrovolně snědl ovoce a zeleninu,“ směje se šéfkuchař Slanina. „Jednou jsem připravoval tresku a zbylo mi těstíčko. Obalil jsem v něm mrkev a dal synovi. Snědl jí, protože myslel, že jí tresku. Když zjistil, že to byla mrkev, byl úplně vyděšený,“ vypráví se smíchem šéfkuchař. „Je hrozně vybíravý, ale jednou se to musí zlomit,“ věří host Dvojky.

Co je důležité při vaření? Jak se mu daří v době, kdy musí být restaurace zavřené? A jaké recepty použil do knihy Adéla ještě nevečeřela?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související