Knedlík ke svíčkové uvařte do hezké velké koule, doporučuje prezident Asociace kuchařů a cukrářů
Dobrá restaurace se prý pozná podle toho, jakou dělá svíčkovou omáčku. Aleš Cibulka se na to zeptal prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů Miroslava Kubce.
Kvalitní restaurace se pozná podle toho, že vám i českou kuchyni naservíruje jinak než tradičně. „Můžete třeba uvařit svíčkovou a knedlík nemusí být na plátky, ale uvaří se do jedné hezké koule,“ vysvětluje propagátor české kuchyně Miroslav Kubec.
Smažák není nic podřadného
„Jídlo musí být nejen dobře připravené, ale i dobře naservírované. Do takové restaurace se host vždycky rád vrátí,“ přesvědčuje Kubec v Blízkých setkáních. Sám si rád pochutná na smaženém sýru.
„Smažený sýr není nic podřadného, když se připraví zodpovědně, z kvalitních surovin a není na přepáleném oleji. Někdy prostě musíte na něčem takovém ujet,“ usmívá se. Co dělat, když vám jídlo nechutná?
Jídlo klidně vraťte!
„Pokud vám jídlo nechutná, určitě ho vraťte. Na tom není nic špatného. Kuchař by měl vědět, že nejste spokojen.“ Personál by měl reagovat pozitivně. „Musí se omluvit, že se netrefili do vaší chutě, a nabídnout, že připraví něco jiného. Rozhodně musíte být spokojený vy jako zákazník.“
Jak se vaří pro Baracka Obamu? Které jídlo si pamatuje od své babičky? Kolik by měla stát česká hotovka?
Související
-
Syrečky, borůvková marmeláda a šlehačka. To je recept na dezert podle Oty Jiráka
Je hercem a taky požitkářem. Dobré jídlo je jeho potěšením a receptů má na rozdávání. Třeba na buřtguláš, tatarák ze syrečků nebo originální zákusek.
-
Mirka van Gils Slavíková je nekompromisní porotkyní: Věřte, že umím rozbrečet!
Znáte ji ze soutěže Peče celá země. „Přála jsem si, aby k nám ta soutěž došla. Nabídka na casting mě rozplakala. Splnil se mi sen,“ vzpomíná vynikající cukrářka. Neváhala.
-
Šéfkuchař Sapík: Smažený sýr, hranolky a tatarka? To jsou tři vraždy dohromady
„Každá surovina má svou chuť. Když chci rybu, tak budu jíst rybu a nebudu to ničím přetloukat,“ přibližuje v Blízkých setkáních svoje názory na vaření vyhlášený kuchař.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.