„My sami nevíme, co z toho je mystifikace,“ říká o Zkáze Dejvického divadla Lenka Krobotová

20. březen 2019

Nejdřív se chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci. Osud tomu ale chtěl jinak a dnes je Lenka Krobotová herečkou a protagonistkou seriálu Zkáza Dejvického divadla.   

„Byli jsme překvapeni, do jaké hloubky to jde. Když jsme to četli poprvé, pochopili jsme, jak důvěrně nás bývalý pan šéf a můj táta Miroslav Krobot zná. Jsem ráda, že do toho všichni šli po hlavě a docela dost jsme si hrábli,“ přiznává herečka Lenka Krobotová.

Duch DéDé. Dokument o zázračném úspěchu Dejvického divadla

Ansámbl Dejvického divadla v roce 2015

Před 25 lety se v pražských Dejvicích v ulici Zelené udál zázrak. V době, kdy se zdálo, že po sametové revoluci diváky paradoxně zajímá všechno jiné, jen ne divadlo a peníze jsou třeba investovat všude jinam, jen ne do divadla, narodilo se divadlo zbrusu nové. Za čtvrt století vyrostlo z plínek, ozdobilo se vavříny a uzrálo ve zcela nepřehlédnutelný fenomén a zvučnou značku. Náhoda? Šťastná konstelace hvězd? Anebo snad přece existuje recept na úspěch?

Diváci v seriálu asi hledají odpovědi na to, co je realita a co mystifikace. „Říkali jsme si, že i pro nás bude zábavný pozorovat, jak si to divák přebere. Jsou tam samozřejmě střípky z reálných situací, které jsou vložené do těch mystifikačních. Teď jsem zrovna slyšela, že jsou lidi, kteří opravdu přemýšlí, jestli jsme si prošli kauzou AIDS, jestli máme peníze a jak to s námi vůbec je,“ směje se upřímně.

Osudová Šakalí léta

Stanislava Lekešová a Lenka Krobotová

Lenka Krobotová se nejdřív chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci. O herecké dráze nakonec rozhodl film Šakalí léta, ve kterém účinkovala coby tanečnice. „Nic není náhoda. Je důležité, jak se situací ve správný moment naložit tak, aby vás někam mohla posunout.“

Že má na herectví talent, bylo prý jasné dlouho. „Jen jsme si toho dřív nevšimli,“ vtipkuje  maminka herečky Hana Doulová, se kterou se Stáňa Lekešová během rozhovoru spojila po telefonu. Co o ní prozradila? Podívejte se ve videu.

Jaké jsou ohlasy na seriál? Cítí pořád trému? Jaké to je potkávat se pracovně s tátou? Kdy si usmyslela, že bude herečkou a co na to říkala maminka?

autoři: Stáňa Lekešová , eh , and
Spustit audio

Související