Michaela Maurerová, Vasil Fridrich a Petr Horký. Letní Blízká setkání s novým moderátorským týmem

28. červen 2024

Terezu Kostkovou a Adélu Gondíkovou toto léto vystřídá v moderaci Blízkých setkání trojice Michaela Maurerová, Vasil Fridrich a Petr Horký. Ti povedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Blízká setkání vysíláme každý všední den po jedenácté na Dvojce. 

S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novými zajímavými lidmi každý všední den. Během letošních letních prázdnin se místo Terezy Kostkové stane nově součástí moderátorského týmu herečka Michaela Maurerová, která se bude střídat s Vasilem Fridrichem.

Čtěte také

„Jsem dítě, které si v sobotu zalezlo do svého oblíbeného prostoru, tam si vzalo háčkování nebo drhání náramku a poslouchalo sobotní hru, v neděli pak pohádku. Každé ráno mě Český rozhlas budil a usínala jsem s ním,“ popisuje Michaela Maurerová svůj vztah k rozhlasu. Moderování v Českém rozhlase považuje za svůj splněný sen.

Michaela Maurerová si zahrála například v televizním seriálu Ulice, První republika nebo ve filmu Líbáš jako Bůh. Jakou má zkušenost s moderováním? Kde všude už zažila živé vysílání? Cestuje ráda? To všechno a ještě mnohem víc řekla Tereze Kostkové v posledním předprázdninovém dílu Blízkých setkání.

Cestovatelské středy

Petr Horký

Adélu Gondíkovou vystřídá každou středu cestovatel Petr Horký, který si bude v rámci Cestovatelského léta na Dvojce zvát osobnosti spojené s cestováním a cestovatelstvím. Naváže tak na podcast Cestovatel, díky kterému se společně s námi můžete vydat do zemí, kam Češi a Češky rádi jezdí na letní dovolenou.

autor: arych
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.