Marocké kuře

V Sobotní kuchařce jsme si povídali o vaření Marockého kuřete, tedy kuřecího masa se sušenými švestkami (tzv. TAGINE). Je to docela ostré jídlo (podle kolegyně Světlany Lavičkové také "velmi, velmi dobré"), takže pokud máte chuť na něco pikantního ... můžete začít...

Suroviny (množství je uvedeno jen na jednu porci!!! - takže musíte násobit množstvím strávníků)

kuřecí řízky - 150 gr
sušené švestky - 50 gr
cibule - 25 gr
olej - 15 gr
pepř - 0,1 gr
sůl - 3 gr
paprika - 0,5 gr
chilli koření - 0,2 gr
citron - 10 gr

(pozn. redakce: tato "gramáž" je upravený přepis receptu šéfkuchaře, který vaří "ve velkém"... původní rozpis je o jednu jednotku větší!)

Výrobní postup:

Logo

Švestky předem namočíme do vody na alespoň 2 hodiny. Pak je odpeckujeme a necháme okapat.
Maso z kuřete krájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Přidáme cibuli nakrájenou narubo, okapané švestky, chilli, sladkou papriku a podusíme do měkka.
Hotový pokrm je jasně červené barvy a má ostrou chuť. Porce zdobíme citronem.

autor: lup