Leukémie pro mě byla kopanec, který mi změnil život, svěřuje se pivovarník Stanislav Bernard

16. duben 2021

„Po roce 2012 mi při banální kontrole oznámili, že mám leukémii. Začal jsem hledat cestu k uzdravení,“ vyznává se host v Blízkých setkáních Tereze Kostkové.

„Po oznámení diagnózy jsem si prošel obdobím totální beznaděje. Je to takový kopanec, který s vámi zatřepe do morku kostí a vy nevidíte žádný paprsek světla,“ přiznává Stanislav Bernard. „Začal jsem hledat cestu jak se uzdravit, protože západní medicína mi žádnou nenabídla. Věděl jsem, že v mém případě by chemoterapie beztak nevedla k vyléčení.“ 

Cesta k uzdravení

„Začal jsem dělat vnitřní indickou jógu s učitelkou, která o mé nemoci věděla. Přišla s tím, že v Indii jsou ajurvédští lékaři, kteří ji umí léčit a jednoho mi našla. Nemohl jsem za ním odletět, byl jsem příliš slabý a hubený, tak přijel za mnou a začal s terapií. To mi otevřelo cestu k úplně jinému poznání,“ vypráví host Blízkých setkání.

Dnes jsme již jen přátelé a já pokračuji sám s léčitelem tradiční čínské medicíny, každý den praktikuji čchi-kung, medituji. Najednou je moje uzdravování proces, přestal jsem mít strach a otevřelo se mi úplně nové dobrodružství, které mi dává smysl,“ popisuje Stanislav Bernard.

V kolika letech poprvé ochutnal pivo? Jak na jeho podnikání dopadla pandemie? Jak vnímá svoje kontroverzní reklamy?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související