„Pivovar byl ruina, ale nás to bavilo.“ Stanislav Bernard a Zdeněk Šípek u Jana Čenského

Stanislav Bernard, Zdeněk Šípek a moderátor Jan Čenský
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Stanislav Bernard, Zdeněk Šípek a moderátor Jan Čenský

Když jsem začínal, tak jsem v pivovaře i spal a čekal, kolik ráno přijede náklaďáků, říká majitel pivovaru Stanislav Bernard. Do studia s ním přišel Zdeněk Šípek, jeho obchodní ředitel.

„Humpolecký pivovar se měl zavřít a zůstatková cena byla 9,5 miliónů korun. My za něj dali v dražbě 45 miliónů. Byla to ruina, ale nás to bavilo.“

Zdeněk Šípek přišel do firmy před 19 lety. „Přišel jsem z korporátu. Tady známe manželky i děti. Osobní a pracovní život se prolnul.“ Dnes bydlí v Loučné v severních Čechách, ale jak říká, je to jedno, protože je stejně pořád na cestách.

Mozek pracoval jako veverka v bubnu

Pivo (ilustrační foto)

Stanislav Bernard si vyzkoušel týdenní pobyt ve tmě. „Je dobré se na to připravit, první dny jsem měl mysl jak veverka v bubnu.“ Post generálního ředitele už předal. „Já si to užil čtvrt století. V autě jsem neodložil telefon a pořád řešil pracovní věci.“ Jeho obchodní ředitel Zdeněk Šípek relaxuje na motorce a má protiletecký kryt, kde s kamarády degustují pivo.

Jak ukázal malý test, za ty roky se dobře znají. Zdeněk správně tipnul, že Stanislav má rád české jídlo, sport a potěší ho maličkosti. Umí se rozčílit, ale s přibývajícím věkem se rozčiluje míň. Rád se vydá na ostrov Brač nebo do Asie.

Jaký manažerský styl je mu blízký? Mají ho zaměstnanci rádi? Co rádi snídají? Více uslyšíte ze záznamu.

Spustit audio

Související