Křečové žíly? Celulitida? Každý dnes může mít pěkné nohy, ujišťuje žilní specialista

22. červenec 2019

Zázraky žilní specialista Ota Schütz svým pacientům neslibuje, ale potvrzuje, že současná cévní medicína si už umí poradit jak s křečovými žilami, tak třeba s celulitidou.

Kdo chce mít dnes pěkné nohy, může je mít. Ale musí pravidelně docházet na kontroly,“ říká v Blízkých setkáních Terezy Kostkové žilní chirurg Ota Schütz. Současná cévní medicína, ujišťuje, dnes dokáže pacienty zbavit křečových žil ambulantně, bezbolestně a napořád. V boji s celulitidou zase pomáhají speciální intenzivní masáže. A křečové žíly?

Operace se nebojte

Ota Schütz

Operace křečových žil se v první řadě provádějí jako prevence trombóz a embolií. Těm, co mají z operace strach, říkáme: Měl jste mít strach doteď – z křečových žil, které jste neměl léčené. Teď budete v péči anesteziologa a dostanete léky proti srážení krve a embolii, takže už během operace na tom budete mnohem lépe než předtím.“

Co způsobuje křečové žíly a jaké jsou rizikové faktory, kterým můžeme předcházet? Může mít i muž celulitidu? A kolik stojí operace křečových žil? Také o tom si se svým hostem povídala moderátorka Tereza Kostková. Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

autoři: Tereza Kostková , and
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.