Jak připravit červené hlávkové zelí

K pečené kachně se nejlépe hodí červené hlávkové zelí. Světlana Lavičková vám v Sobotní kuchařce poradila, jak ho připravit "úplně nejlépe".

K pokrájené slanině přidáme cibulku a necháme lehce zesklovatět. Přidáme nakrájené zelí, přiklopíme, dusíme do poloměka. Pak přilijeme trochu octa a teprve tehdy dostane zelí tu správnou intenzívní fialovou barvu.

Logo

Vedle na kastrůlku rozpustíme trochu cukru, přidáme asi 2 nastrouhaná nebo nakrájená jablka, která zlehka opečeme, jen aby se prohřála, a dáme stranou. Do zelí přidáme trochu sterilovaných brusinek, můžeme nahradit i rybízem "ala brusinky", přilijeme trochu sladšího červeného vína, dodusíme a zahustíme poprášením 1 - 2 lžícemi hrubé mouky. Promícháme, dochutíme - dokyselíme, dosladíme - a přidáme jablka.

autor: lup