Já jsem v partě věnečků. Je to dokonalý dezert, tvrdí cukrářka Iveta Fabešová
Věneček nebo větrník? To je otázka, kterou cukrářka Iveta Fabešová položila na sociálních sítích. „Strhla se kolem toho šílená diskuse,“ vzpomíná. Čemu dává přednost ona sama? Co v její kavárně teď nejvíc frčí? Je rozdíl mezi šodó a vanilkovým krémem? Už neutíká před zákazníky? Jak pracuje na nových receptech a kde bere inspiraci?
„Já jsem v partě věnečků,“ přiznává se Iveta Fabešová. „Proč? Větrník mi přijde takové větší a těžší porce, zatímco věneček splňuje z mého pohledu vše, co očekávám od dezertu. Velikost tak akorát, miluju žloutkovo-vanilkový krém, sladký fondán nahoře a to křupavé a současně měkké odpalované těsto! Je to dokonalý dezert.“
Rivalita mezi vyznavači větrníků a věnečků jí připadá vtipná. „Je to věčné téma a baví mě to. Ve chvíli, kdy jídlo vzbuzuje emoce, tak je to dobře,“ uzavírá cukrářka Iveta Fabešová.
Související
-
S mužem jsme byznys rozdělili tak, že mi zůstala značka, vysvětluje známá cukrářka Fabešová
Letošní rok nebyl pro renomovanou cukrářku Ivetu Fabešovou moc sladký. Především v rovině osobní, jak se svěřila v Blízkých setkáních.
-
Stres do kuchyně nepatří. To se pak krémy srážejí a těsto nekyne, radí cukrář Josef Maršálek
„Cukrářem jsem chtěl být od tří let. A rodiče dělali vše pro to, abych jím nebyl,“ prozradil v Radiocafé známý pekař a cukrář.
-
Proč potřebujeme makronku, když máme laskonku? ptá se známá cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Sjezdila a ochutnala celý svět. „V cukrařině máme být jako národ na co pyšní,“ prohlašuje světoznámá cukrářka v Blízkých setkáních.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.