S mužem jsme byznys rozdělili tak, že mi zůstala značka, vysvětluje známá cukrářka Fabešová

8. prosinec 2020

Je naší renomovanou cukrářkou a letošní rok pro ni přesto nebyl moc sladký. Především v rovině osobní, jak se svěřila v Blízkých setkáních.

„Provozovny fungovaly ve spojení s mým mužem a my jsme se rozešli v rovině osobní a pak se to přehouplo i do roviny pracovní. Takže jsme byznys rozdělili tak, že mi zůstala značka a mému muži ty provozovny. V těchto situacích se dohody hledají těžce,“ konstatuje podnikatelka.

V boji není nikdo vítězem

„Ve válce není vítěze. Na každé straně jsou padlí a je mi to líto. Ale oba jsme nesli odpovědnost za svůj díl a musíme se poprat s tím, že ten druhý díl nemáme. Ale vnímám to pozitivně, protože jsme často ve vztazích s lidmi, protože u nich vidíme něco, co nám chybí. Proto pak ty rozchody tak bolí. Protože máte pocit, že vám ten druhý bere něco, co vám patří, i když to tak není. Je fajn se z těchto situacích poučit a říct si, co udělat pro to, abych byla kompletní a nemusela ji hledat někde venku,“ uvažuje Iveta Fabešová.

Pracuje ráda s čokoládou? Má ji ráda? Musí být cukrář vždycky čistý? Jsou kuchaři fajn lidi? Přicházejí k člověku věci tak, jak mají?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související