I krávy tam budou zpívat, přibližuje Ondřej Gregor Brzobohatý svůj muzikál Slunce, seno, jahody

24. březen 2022

„Asi jsem se zbláznil,“ připouští se smíchem hudebník v rozhovoru s Terezou Kostkovou. „Já ale viděl, jak se na Broadwayi dělají muzikály. Tam je prostě možný všechno.“ V Blízkých setkáních ale promluvil i o chystané knize, o roli Ladislav Štaidla v seriálu Iveta, proč u něj mají jazzmani škraloup nebo proč je podle něj Bob Dylan instrumentální diletant. V aplikaci mujRozhlas můžete slyšet i jeho živě hrané písničky Help! od Beatles nebo Modlitbu z film Anděl Páně 2.

„Slunce, seno, jahody je fenomén, kultovní komedie. A řada lidí má pocit, že toho kultu zneužívám. Já ale na Broadwayi viděl, jakým způsobem se tam pracuje s muzikálem. Že si vezmou známý film, třeba i Spidermana, a velice vkusně ho převedou na muzikál,“ vysvětluje Ondřej Gregor Brzobohatý.

Čtěte také

„Když jsem se z New Yorku vrátil, přemýšlel jsem, která z českých komedií by fungovala jako muzikál. Náhodou zrovna dávali Slunce, seno, jahody a já to hned viděl. Začal jsem si představovat, jak tam ty krávy zpívají, a přišlo mi to v hlavě strašně zábavný. Opravdu jsem se sám smál.“

„V Karlíně jsme si řekli, že jsme se všichni zbláznili, ale že to prostě zkusíme. V muzikálu je zkrátka možný všechno. I aby ty krávy zpívaly. A budou zpívat! Budou! Dokonce i malý Jirka, který chce barvičkami zabít králíky, tak ti králíci tam budou živí,“ slibuje hudebník.

autoři: Tereza Kostková , rota

Související