Chtěla bych být režisérka, ale občas bych si i zahrála, sní o budoucnosti dětská herečka Valentýna Bečková

6. leden 2023

Natáčení ji prý velice baví. „Mám ráda všechno. Není nic, co by mi vadilo. Jen dlouhé čekání mě občas nebaví,“ připouští. Čím se v takových případech malá herečka baví? Jak se cítí na filmových premiérách? Dívá se na sebe v televizi nebo kině? Nemá s hraním problémy ve škole? Proč byla jejím největším protiúkolem šprtka? V jaké roli ji brzy opět uvidíme?

„Když musíme čekat, povídám si třeba s mamkou. Někdy tam jsou i jiní dětští herci, tak si hrajeme. Já si s sebou mobil neberu. Nejsem na něm závislá. Kamarádky mi třeba říkají, že jsou tři hodiny na počítači. To já nemusím.“

Valentýna Bečková

Láska k filmu je u Valentýny Bečkové jasná. A váže se s ním i přání do budoucna. „Chtěla bych být režisérka, ale občas bych si i zahrála. Chtěla bych dělat obojí. Už si doma do deníčku píšu filmy.“

Co tomu říká maminka Eva? „Ono jí to opravdu baví. Valentýnka si hraje jako normální holčička a pak jí najdu u počítače s tím, že píše film.“ V době, kdy dcerka natáčí, plánují prý s manželem každý den.

„Jinak nám to zásadně život nezměnilo.“ Ani Valentýnce. „Snažíme se jí držet nohama na zemi. Aby byla skromná a nikde se nevytahovala. A ona taková není. Je rozumná a myslím, že to má v hlavě srovnané,“ uzavírá Eva Bečková.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.