Chřestová polévka podle Aleše Hámy

Aleš Háma nám dal v pořadu Je jaká je návod na svou domácí chřestovou polévku. Všem, kdo ji zkusí, přejeme dobrou chuť.

Suroviny:
chřest
máslo
sůl
bílý pepř
1 brambor
kuřecí vývar
muškátový oříšek

Postup:
Oschlé konečky chřestu odřízneme. Někdo ho loupe i do polévky, Aleš Háma ale ne. Chřest nakrájí na kousky, orestuje na másle, osolí, přidá trochu bílého pepře a jednu velkou bramboru.

Vše zalije kuřecím vývarem, nechá povařit do změknutí a pak směs rozmixuje. Dvakrát ji "zastrouhne" muškátovým oříškem a servíruje.

Aleš Háma osobně dělá ještě to, že měkké hlavičky chřestu přidá do polévky až když ji zcela vypne. Hlavičky jen spaří. Jsou pak prý "akorát tak na skus".