Zdeněk Pohlreich: Zvažuju účast v prezidentské volbě
Je populární a pragmaticky prohlašuje, že zvládnout oblibu není jednoduché. Slávu známého gastronoma evidentně nezvládl ani zloděj, který ho nedávno okradl.
Ze zaparkovaného auta Zdeňkovi Pohlreichovi odcizil doklady a platební karty. „Kuriózní věc nastala asi o dva dny později, kdy se ty karty objevily hozený na zahradě přes plot v pouzdře s dopisem od pachatele, že je mu líto, že okradl zrovna mě, protože mě má rád. A že doklady zahodil jinde ve vesnici do koše na odpadky.“
„Já to považuju za vrchol popularity a začal jsem zvažovat účast v prezidentské volbě. Podle mě už se člověk dál dostat nemůže,“ smál se šéfkuchař v Blízkých setkáních.
Změní sláva člověku život?
„Nakládat s popularitou není jednoduché. Myslím, že kdyby se mi to stalo v mladším věku, tak člověk z toho může snadno zblbnout. Ta sláva v uvozovkách je vlastně něco příjemného a je snadné podlehnout představě, že jste dobrej a že vás lidi mají rádi. Zvládnout to, nezbláznit se a nadávkovat si to tak, aby člověk měl ještě kus normálního života je něco, co se ne každému musí povést,“ ujistil Zdeněk Pohlreich moderátorku Terezu Kostkovou.
Má rád sladké? Proč přestal pracovat na seriálu Ano, šéfe? Bavilo ho v mládí vaření? Byla před revolucí v kuchyni tvořivost? Jak se vaří v zahraničí? Už bylo kolem jídla vymyšleno všechno? Je vaření věda?
Související
-
Šéfkuchař Radek Šubrt: Kuchařkám ve školních jídelnách by se mělo poděkovat
Na školní jídelnu vzpomínáme všichni. Jedni v dobrém, druzí v horším. Fungují u nás už přes 50 let a staly se fenoménem. Šubrt si myslí, že by se mělo kuchařkám poděkovat.
-
Jak poznat dobrou restauraci? Odpovídá tetovaný šéfkuchař s michelinskou hvězdou Radek Kašpárek
Dříve se říkalo, že dobrou restauraci dělají dobré toalety. Platí to ještě dnes? Jak by mělo vypadat její menu? Otázky pro Radka Kašpárka.
-
„Pravá česká kuchyně úplně zmizela,“ říká šéfkuchař Marek Raditsch
Kdyby všichni uměli vařit, tak by tu pro nás nebylo místo, říká šéfkuchař Marek Raditsch. Je podruhé porotcem v kulinářské soutěži MasterChef. Za svoji kuchařskou k...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.