„Vždycky jsem chtěla být učitelkou.“ Role v nekonečném seriálu je pro Lucii Vondráčkovou splněným snem

3. srpen 2023

„Nikdy nevím, jak to s mojí postavou bude dál a to mě moc baví. Až jsem z toho překvapená. Pokaždé, když dostanu scénáře, je to adrenalin,“ popisuje herečka a zpěvačka. „Teprve potom se dozvídám, jestli jsem, nebo nejsem mrcha, či jak jsem co myslela. Moc se mi to líbí a jsem na tom trochu závislá.“ V čem teď Lucii Vondráčkovou můžeme vidět na divadelních prknech? Co čtou její synové a jak jim vysvětlila slovo „demokracie“? Uvítala by v rozhlase více práce?

V seriálu Ulice bude hrát zástupkyni školy. „Je to taková progresivní učitelka, což mi velmi vyhovuje, protože jsem vždycky chtěla být učitelkou, než mi do toho vplulo herectví a překazilo mi to,“ vysvětluje Lucie Vondráčková.

Lucie Vondráčková a moderátor Vasil Fridrich

„Teď mám tuto možnost, ale mám problémy s Magdou, což je ředitelka školy. Ona je taková opatrná a já vždycky přijdu s nápadem, do kterého mi ona zasáhne,“ popisuje roli.

„Mám ráda, když jsou kolem profíci a každý ví, co má dělat. A v tom je Ulice fenomenální. Vládne tam krásná atmosféra. V učitelském sboru, do kterého jsem vplula, jsou výborní herci a po natáčení se scházíme v baru, kde si povídáme. Je to příjemná práce,“ uzavírá Lucie Vondráčková v Blízkých setkáních z Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Vasil Fridrich , eh

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.