Alfou a omegou jsou dobré texty. Bez nich je se zpěvačkou amen, myslí si Lucie Vondráčková

18. březen 2021

Jsem ráda, když děti sportují, chodí do lesa a nesedí u počítače. Teď jim ten počítač každé ráno zapínám. Distanční výuka mi přijde katastrofální, říká Lucie Vondráčková.

„Učí se pět až šest hodin denně. Stýská se jim po škole. Jediná možnost, jak to dohnat, je opakovat rok. A ještě horší je zákaz sportování,“ přiblížila své rodičovské starosti Lucie Vondráčková.

Duet se Sámerem přebil nechuť fanoušků

Ráda točí klipy s příběhem. „Karel Janák mi v klipu 'Vítr' řekl, že by bylo dobré, aby mi vlály vlasy, ať se postavím na vagón. Já měla podpatky a byla tam krusta ledu.“ Nedávno natáčela duet ‚Vrať se‘ se Sámerem Issou. „Strhla se lavina nechuti mých fanoušků. Ale ta písnička je tak silná, že to přebila. Pak přiznali, že se jim to moc líbí.“

Do kdy může zpěvačka zpívat pop? „Alfa a omega jsou texty. V těch může zrát, vyprávět příběhy s duší. Pokud nemá dobrého textaře, tak je s ní amen.“ Lucie Vondráčková  dotočila krátký povídkový film s Miroslavem Donutilem. „Je perfekcionista, mě to s ním baví. Mám tam černou paruku a hraju majitelku panství, která za něj musí bojovat.“

Má oblíbené místo na natáčení klipů? Ptají se jí ještě lidé na pořad Marmeláda? Proč chtěla být hadí ženou?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.