Víme, co jíme?
Naši rodiče i prarodiče vzpomínají na to, jak chutnal třeba doma upečený chleba s podmáslím. Je to jen sentiment? Přibývá alergií, rakoviny a jsme stále neplodnější. Skutečně víme, co jíme?
Věříme, že ano. Jenže asi bychom se nestačili divit, kdybychom věděli přesně, co všechno do těla s jídlem dostáváme.
O rizicích a rizikových potravinách s profesorkou Annou Struneckou, ředitelem pražské Státní zemědělské a potravinářské inspekce Petrem Cuhrou a dalšími odborníky v pořadu Kupředu do minulosti v novém čase.
Záznam tohoto dílu i starších dílů pořadu Kupředu do minulosti najdete v iRadiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.