Víme, co jíme?
Naši rodiče i prarodiče vzpomínají na to, jak chutnal třeba doma upečený chleba s podmáslím. Je to jen sentiment? Přibývá alergií, rakoviny a jsme stále neplodnější. Skutečně víme, co jíme?
Věříme, že ano. Jenže asi bychom se nestačili divit, kdybychom věděli přesně, co všechno do těla s jídlem dostáváme.
O rizicích a rizikových potravinách s profesorkou Annou Struneckou, ředitelem pražské Státní zemědělské a potravinářské inspekce Petrem Cuhrou a dalšími odborníky v pořadu Kupředu do minulosti v novém čase.
Záznam tohoto dílu i starších dílů pořadu Kupředu do minulosti najdete v iRadiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.