Kupředu do minulosti

S neotřelými (i kontroverzními) hosty o dávných receptech na nové problémy.

Na jak křehkých základech naše civilizace stojí? A proč jsme se jí, navzdory tomu, my všichni bezmezně odevzdali do rukou?

Pitná voda, elektřina, plyn, lékařská péče, veřejná hromadná doprava, pohonné hmoty atd. atd. Samozřejmost nebo velice křehká půjčka? Umíme si vůbec představit, o co v životě bychom přišli, kdyby například na delší dobu zkolabovala přenosová soustava a nešel elektrický proud?
Ještě naši dědové by se bez všech těchto vymožeností obešli, pro nás by to byla katastrofa…

S vědci, analytiky, řídícími pracovníky a odborníky v nejrůznějších oblastech, hledat odpověď na otázky, zda si umíme představit život bez civilizačních vymožeností a zda bychom v takovéto konfrontaci obstáli.

Dozvíte se nejen, jak využít nejmodernější technologie ve snaze být nezávislý na centrálních zdrojích a zásobování. Ale taky se rozvzpomeneme na všechny staré a osvědčené recepty a postupy našich předků.

Až pořad jednou skončí, tak budete samostatní, svobodní a dokážete se postarat nejen sami o sebe, ale i o své rodiny. Bez ohledu na to, jaká situace bude ve světě, v Evropě i u nás doma.

Martina Kociánová

Připravuje:
Martina Kociánová (moderátorka)

Vaše reakce, nápady, příspěvky, otázky i útoky očekáváme po celý týden na našem facebooku a webových stránkách. Jen tak se můžete stát spolutvůrci pořadu, který je tady pro vás!

Historie pořadu:
Pořad se začal vysílat 30. ledna 2014 pod hlavičkou pořadu Kontakt Dvojky jako jeho speciální čtvrteční vydání. Od úterý 20. května 2014 se pořad osamostatnil a získal nový vysílací čas. Od té doby jsou záznamy jednotlivých dílů k dispozici ke stažení v Archivu pořadů. Pořad se vysílal do ledna 2017.

Spustit audio