V čem je Marek Eben jedinečný? „To je jasné! V tom, že on je on,“ ví moderátorka Klára Doležalová

22. srpen 2023

Vystudovala herectví a to se jí později hodilo, když začínala s moderací v televizní soutěži O poklad Anežky České spolu s Markem Ebenem. „Byla to ze začátku role asistentky,“ upřesňuje. Odpouští divák přeřeky? Nakolik si rozumí se svým moderátorským kolegou Karlem Voříškem? Chtěla se věnovat zpěvu, když pochází z hudební rodiny? Byl pro ni modeling zážitek? Jak se seznámila se svým srbským manželem?

„V průběhu času mi začali psát více textu a začala jsem víc mluvit, takže jsem byla později vnímaná jako moderátorka. Byla to krásná škola. Okoukávala jsem od Marka Ebena spoustu věcí,“ vzpomíná na natáčení populární vědomostní soutěže.

V čem je podle Kláry Doležalové tak skvělý a jedinečný? „To je úplně jasné. Je to v tom, že on je on. Nestylizuje se, nechytá žádné pózy, je maximálně přirozený a samozřejmě je vždycky perfektně připravený."

To jsem v průběhu let pochopila, když jsem moderovala různé akce, že příprava je alfou a omegou. Když je člověk dobře připravený, může improvizovat a hrát si. A pak tam taky musí být noblesa a humor. To jsem se od něj naučila,“ uzavírá moderátorka.

autoři: Tereza Bebarová , eh

Související