Já jsem šťastný a spokojený člověk, tvrdí moderátor Jan Smetana

3. březen 2022

„Často se mě lidé ptají, proč se pořád směju. Odpovídám, že jsem od nátury veselý člověk a v těžkých časech jsem naučený neztrácet naději,“ svěřuje se v Blízkých setkáních moderátor a sportovní komentátor Jan Smetana. Se svojí ženou vychovává tři děti a učí je, že sport je skvělá cesta, jak se učit nové věci. V audiozáznamu také popisuje svoji extrémní soutěživost nebo to, jak on sám mluví se svými dětmi o válce.

„Nezbláznit se a udržet si pozitivní mysl. To je heslo, kterým se řídím. Jsem zkrátka naučený neztrácet naději. Od přírody jsem veselý člověk a snažím se tak přistupovat i k těžkým věcem v životě. Jsem vlastně šťastný a spokojený. I když moje žena mi občas vyčítá, že se směju, jen když jsem v televizi,“ přiznává se smíchem Jan Smetana. 

Sport je pro děti nejlepší cesta

Se svojí ženou vychovává tři děti. „Máme obrovskou výhodu, že bydlíme na vesnici, kde se dá dělat spousta věcí. Vždycky budu raději, když si budou někde venku trhat kalhoty na stromě, než aby seděli doma na mobilu. Se ženou jim také vysvětlujeme, že sport je skvělá cesta, jak se v životě naučit přijímat porážky a naučit se nové věci.“

autoři: Tereza Kostková , mis
Spustit audio

Související