U Ševčíkových to bylo kvůli tetě se jmény složité. Prohlásila: Světlana? Ježíš, to je blbý!

24. listopad 2020

Je pozitivní, ráda se směje. Proto připouští, že jméno Světlana k ní patří. Ráda ho prý ale nemá, svěřila se v Blízkých setkáních novinářka a moderátorka. Důvod je komický.

„Původně se tak měla jmenovat moje sestra, jenže můj tatínek ji přejmenoval svévolně na Lenku,“ začíná vyprávět rodinnou story. „Když šel tatínek zapsat mojí sestru na matriku, potkal tetu a ta se ptala: Jak se ta vaše holčička jmenuje? Táta říkal: To je Světlanka. A ona říkala: Ježíš, to je blbý jméno, dejte jí třeba Lenka. To jméno v naší rodině nikdo neměl a tak se moje sestra jmenuje Lenka. Maminka se to dozvěděla, až když přišla z porodnice. Takže si to pak prosadila u mě. Nejhorší je, že moje teta měla to jméno pro svého psa. Měla ho tak ráda, že Lenka je nejen moje sestra, ale byl to i pes mojí tety,“ směje se Světlana Witowská.

„Máme to s těmi jmény v rodině zvláštní,“ pokračuje. „Moje babička četla v životě jen jednu knížku, která se jmenovala Irča vede partu. Takže moje teta se jmenuje Irena,“ uzavírá.

Je v práci spokojená? Je pro ni současná koronavirová doba něčím výjimečná? Kdy mluví nespisovně? Jak vznikla kniha s Kamilou Moučkovou?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související