Tobogan u Heřmánků aneb vánoční speciál s hvězdami Divadla Bez zábradlí

2. červenec 2022, aktualizováno

Hosté: Hana a Karel Heřmánkovi, Veronika Freimanová, Dana Morávková, Jiří Bartoška, Jaromír Nohavica, Ondřej Havelka, Pavel Zedníček, Josef Carda, Petr Pospíchal, Viktor Polesný, Karel Heřmánek ml., Josef Heřmánek a další. Moderuje Aleš Cibulka.

Tobogan je slavnostní hned dvakrát. Aleš Cibulka si pozval herce z Divadla Bez zábradlí, které slaví třicátiny. Dnešní díl potěší i všechny posluchače, kteří Dvojku poslouchají na Boží hod.    

Divadlo založili Karel a Hana Heřmánkovi a nyní jeho vedení převedli na syny.

Vánoční Tobogan v Divadle Bez zábradlí s Hanou a Karlem Heřmánkovými

„Jaké to je dostat divadlo?“ ptá se Aleš Cibulka nových majitelů Karla a Josefa. „Je to lepší než dostat ponožky,“ vtipkuje Karel Heřmánek mladší.  

Pyšný otec Karel Heřmánek

„Jsem na ně pyšnej,“ svěřuje se zakladatel Karel Heřmánek. „Já se snažím vyvažovat,“ přiznává Hana Heřmánková. Oba se shodují, že nebudou do vedení dívadla zasahovat a vše budou sledovat zpovzdálí.  

Jak na divadlo vzpomíná Ondřej Havelka, který také přišel do Toboganu? „Ten klavír je můj,“ směje se. Pavel Zedníček zase prosazuje, že divadlo vlastně založil sám. 

Komu nyní patří Divadlo Bez zábradlí? Co dostali pod stromečkem manželé Heřmánkovi? Proč si Hana přála boxovací pytel? Proč si věnovali snubní prsten až po 30 letech manželství? 

autoři: Aleš Cibulka , juk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.